2011. augusztus 22., hétfő

Milánó Olaszország

Milánó Olaszország második legnagyobb városa a főváros Róma után. A világ divat fővárosának is nevezik, mert Milánó mágnesként vonzza a művészeket, tervezőket, fotósokat és modelleket. Mindig is gazdag és sikeres város volt, lenyűgöző épületekkel, műemlékekkel várja a látogatókat.

Milánó nagy előnye a turisták számára, hogy minden híresebb látnivaló a történelmi városközpontban koncentrálódik, így akár gyalogosan is kényelmesen végig járhatjuk a várost.


Legfontosabb temploma a márványból épült  Milánói Dóm amelyik a harmadik legnagyobb templom a világon. Milánóban látható Leonard da Vinci az "Utolsó Vacsora" freskója, amely a Santa Maria delle Grazie hajdani ebédlőjét díszíti.


A Teatro alla Scala, vagyis ismertebb nevén a Milánói Scala egyike a világ legsikeresebb operaházainak.








Gazdaságilag és pénzügyileg Olaszország legfejlettebb városa, lakossága 1,3 millió. A világ legnagyobb ipari vásárainak is Milánó ad helyet az Exhibition Center és a Trade Fair complex épületeiben.

Milánó sokak szerint nem annyira szép mint más délebbi olasz városok, mivel a II Világháborúban súlyos károk érték, mégis Milánó mindenkit elragad nyüzsgésével, forgatagával.
A legjobb üzletek a Dóm tér, a Scala tér és a San Babila tér közötti úgynevezett divatháromszögben helyezkednek el.
A Montenapoleone utcában, a Vittorio Emanuele és Manzoni utcában a legkiválóbb tervezők üzletei mind megtalálhatók.
Armani, Prada, Gucci, és sok más híres divatház üzletei követik itt egymást.
Ha valamivel kevesebbet szeretnének költeni, más utcákat keressünk fel, például a Vercelli Avenuet, vagy a Buenos Aires Avenuet.
A divatos cipők szerelmeseinek pedig a Via Belfiorén, a Vercelli Avenue közelében érdemes keresgélniük.
Milánóban az üzletek hétfő délelőtt általában zárva tartanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése